torstai 7. kesäkuuta 2012

Magical Disney


Tiistaiaamuna oli tarkoitus lähteä omalla autolla ja GPS:n avulla kohti Orlandoa ja Disney Worldia. Mutta kuinka ollakaan, meidän GPS ei löytänytkään signaalia ja pikkuruisen huoltsikkamutkan kautta jatkettiin matkaa paperikartan kanssa. Annika loistavana kuskina ja Minna kartanlukijana löysi aamupäivästä perille suoraan Disney Worldiin ja Magic Kingdomiin. Suomitytöthän selviää vaikka mistä! :D Liput odotti meitä hotellille, jota me ei tietenkään tiedetty, eikä haluttu sinne heti ekana lähteäkään, niin siinä sitten infopisteen ja pienen säätämisen kautta päästiin kuitenkin vihdoin ja viimein Tuhkimon linnalle. Disney World sisältää erilaisia puistoja, joista valittiin tiistaiksi Magic Kingdom ja keskiviikoksi Hollywood Studios. Magic Kingdom on kuin satujen maailma ja on suunnattu pääasiassa lapsille (tai lapsenomaisille aikuisille;). Magic Kingdom on joka tytön ja prinsessan unelma iästä riippumatta. Meitäkin jopa palveltiinkin siellä prinsessoina! Puisto jakaantuu viiteen osaan: Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland & Tomorrowland. Katuja kävellessä maisema vaihtui viidakosta fantasiaan ja menneisyydestä tulevaisuuteen. Päästiin näkemään Disneyn ihania hahmoja ja ihailemaan lumoavaa paraatia Tuhkimon linnan edustalla. Päivä oli kuuma, kostea ja osittain sateinen ja sisälsi paljon kävelyä sekä odottelua ja jonottelua. Kaikki oli kuitenkin sen arvoista – aivan ihana elämys! 





Illalla jalat huusivat lepoa ja päätimme suunnata hotellillemme All Star Movies Resort:iin. Meidän huone oli 101 dalmatialaista –teemahotellista, mutta hotellista ei illalla paljon iloa ollut väsyneille tytsyille, vaan suunnattiin suoraan nukkumaan, että jaksetaan vielä seuraava kierros Disney Worldia keskiviikkona.




Keskiviikkoaamusta ihailtiin hetki meidän hienoa hotellia ja valmistauduttiin suuntaamaan kohti Hollywood Studioita. Tämä ihana elokuviin ja vanhanajan glamouriin keskittynyt Disney Worldin puisto sisälsi vanhan ajan Hollywood katuja, muutaman hurjan huvipuistolaitteen ja paljon esityksiä kuten Indiana Jones:in stuntshown ja Pieni Merenneito –shown. Disney World oli meille enemmänkin elämys, kuin hurjia huvipuistolaitteita. Kaikki siellä oli fiktiota, mutta vaikuttavaa ja todentuntuista. Puistot oli hienosti rakennettu omien teemojensa ympärille. Suomen huvipuistoissa on tottunut näkemään vain pelkkiä huvipuistolaitteita, kun täällä laitteisiin sisältyi aina tarina ja paljon erilaista rekvisiittaa, tehosteita ja showta, amerikkalaiseen tyyliin siis. Laitteisiin mennessä ei ikinä osattu odottaa, mitä tuleman pitää ja kaikki tuli siis yllätyksenä, mikä oli osa mahtavaa Disneyelämystä. Disney Worldin tunnelma ja vaikutus ihmisiin oli suurta, käsin kosketeltavissa. Useimmat, vauvasta vaariin, oli pukeutunu Disneyhenkisesti ja he osallistuivat erilaisiin tempauksiin rohkeasti heittäytyen niihin täysillä mukaan! Kyllä siinä Disney Woldissa vaan jotain taianomaista oli… :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti